Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk ronde verder in Districtsbeker

Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, heeft Urk met de nodige moeite gewonnen van tweedeklasser De Weide uit Hoogeveen. Na een 2-1 achterstand bij rust, wist de ploeg van scheidend trainer Richard Karrenbelt pas in de slotfase het verschil te maken.

Zoals verwacht was het meeste balbezit voor Urk, maar echt veel kansen leverde dat niet op. Pas vlak voor rust kwam Urk op voorsprong door een doelpunt van William de Boer. In de toegekende blessuretijd, doordat de doelman van De Weide geblesseerd moest afhaken, kwam de thuisploeg binnen twee minuten zeer verrassend op voorsprong door doelpunten van Mitchell Luchtenberg (vrije trap) en Danny Muysson.

Na rust moest Urk dus op jacht naar doelpunten. De gelijkmaker viel al na drie minuten spelen, door een rake kopbal van Bennie Dunnink. Tien minuten later stond Urk weer op voorsprong door een rake vrije trap van Marinus Snoek. Omdat niet veel later scheidsrechter ten Horn geblesseerd moest afhalen, lag de wedstrijd een half uur stil. Gelukkig was er vrij snel een invaller-scheidsrechter in de persoon van Chris van der Velden gevonden, en kon het laatste half uur worden uitgespeeld. Urk kwam gedurende die laatste fase van de wedstrijd niet echt meer in de problemen. In de laatste tien minuten werd de score nog verder uitgebreid door twee doelpunten van Lucas Schraal en het slotakkoord kwam van de voet van Riekelt Nentjes.

Urk dus door naar de tweede ronde van de Districtsbeker Noord. Wanneer de loting zal plaatsvinden is nog niet bekend.