Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk zal zich moeten laten gelden in Ermelo

Na de oorwassing welke Urk tegen Harkemase Boys moest ondergaan, staat het Urker vlaggenschip zaterdag de uitwedstrijd tegen DVS’33 te wachten. De komende weken zullen bepalend zijn of de trots van Urk zich moet gaan opmaken om in de onderste regionen te verkeren, of dat men vanaf zaterdag meer lucht mag krijgen en er weer naar boven gekeken kan worden. Het is geenszins de bedoeling om negatief te gaan schrijven, maar we willen wél benadrukken dat het vanaf nu anders zal moeten! De negatieve spiraal van 1 punt uit de laatste 4 wedstrijden zegt natuurlijk veel. Daarnaast werden in deze 4 duels liefst 15 tegentreffers geïncasseerd. De sterkhouders binnen de selectie zullen zich vanaf nu moeten laten gelden!


Teleurstellende seizoensstart
In Ermelo tegen DVS’33 zal hier een begin mee moeten worden gemaakt. Zaterdag 12 augustus stonden de opponenten in het kader van de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker ook al tegenover elkaar. In een matig duel liet Urk zich het kaas van het brood eten door de formatie uit Ermelo, waardoor er al vroeg een einde kwam aan het bekeravontuur. Een reden temeer om nu wel met een positief resultaat de Veluwe te verlaten. Het ambitieuze DVS’33 draait tot nu toe een zeer teleurstellend seizoen. Waren de verwachtingen vooraf hoopgevend om mee te kunnen doen in de top van de ranglijst, na 11 wedstrijden heeft de ploeg van trainer Patrick Loenen een pas op de plaats moeten maken. Veelal stroperig verliepen de tot nu toe gespeelde duels. Voetballen kunnen ze allemaal wel, maar er komt meer bij kijken in het hedendaagse voetbal. Zo moest trainer Patrick Loenen onlangs op zijn tong bijten na een nederlaag. Toch was de boodschap duidelijk dat de trainer meer eiste van zijn ploeg. Ondertussen zijn we weer een aantal weken verder. In de competitie heeft DVS’33 11 punten bijeen gesprokkeld uit evenzoveel wedstrijden. En dat is iets wat natuurlijk behoorlijk schrijnt bij de veel hoger ingeschatte formatie uit Ermelo. Verder is het opvallend dat trainer Patrick Loenen na slechts 1 seizoen de club alweer verlaat. Vanaf volgend seizoen is hij weer terug bij zijn oude werkgever Sportlust’46 uit Woerden, om daar de komende 3 jaar de functie van technisch manager te vervullen.


Onverdiende nederlaag in Katwijk
Vorige week speelde DVS’33 een uitduel tegen Rijnvogels. Vriend en vijand waren het er wel over eens. De nederlaag, die DVS’33 Ermelo in Katwijk aan den Rijn leed, was onverdiend. FC Rijnvogels nam twintig minuten voor tijd zwaar tegen de veld- en kansenverhouding in een voorsprong en bracht die over de streep. Het Ermelose overwicht met kansen was vooral na de thee immens, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de geelzwarten op. DVS’33 moet in de volgende speelronde proberen om zich in het kielzog van sv Urk, de eerstvolgende tegenstander in Ermelo, zien te spelen ( bron website DVS’33 ).


Beschamende nederlaag
Urk daarentegen mocht het voor eigen publiek opnemen tegen hoogvlieger Harkemase Boys. De start was veelbelovend, het vervolg dramatisch. Bij de pauze stond Urk al op een nagenoeg onoverkomelijke 0-4 achterstand. Na de thee ging de thuisploeg met de moed der wanhoop op zoek naar een beter resultaat. Dit was deze middag niet besteed aan de mannen van Peter Wesselink. Harkemase Boys liet Urk uitrazen en sloeg in de slotfase nog tweemaal dodelijk effectief toe. Een beschamende 0 – 6 nederlaag viel Urk ten deel. Ik kan mij niet heugen dat Urk op sportpark de Vormt ooit met zo’n dikke nederlaag is geconfronteerd.

Ruggen rechten
Gedane zaken nemen geen keer zegt een bekend spreekwoord. De gevolgen die dit heeft veroorzaakt bij de spelersgroep zullen hopelijk tot gevolg hebben dat we zaterdag een tot de tanden toe getergd Urk zullen zien! Vanaf minuut 1 zullen er echte kerels binnen de lijnen moeten staan. Niet schijterig zijn voor de tegenstander, maar uitgaan van eigen kracht en samen als ploeg tot het gaatje gaan voor een positief resultaat. En zeg nu zelf, het beste medicijn tegen een mindere periode is een driepunter!

Scheidsrechter van dienst is Steve Janssen. Samen met zijn assistenten, de heren Muhamed Osman en Robert Leenstra, zal deze de wedstrijd tot een goed einde moeten brengen. Rest mij om alle aanwezigen een dijk van een wedstrijd toe te wensen, waarbij sportiviteit uiteraard hoog in het vaandel mag staan! Supporters die met eigen vervoer richting Ermelo zullen afreizen en de jongens vooral in deze fase zullen ondersteunen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark DVS’33
Sportlaan 27
3851 CA Ermelo

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print