Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Voor u uitgelicht: De Dagploeg

Met het nieuwe thema “Voor u uitgelicht ” willen wij wat werkzaamheden door personen onder de aandacht brengen, die m.i. zelf liever op de achtergrond blijven. Anoniem zijn en blijven is hun lijfspreuk, zou je zo uit hun gedachten kunnen opmaken. Als bestuurslid ben ik ervan overtuigd dat juist die mensen deze aandacht wel een keer verdienen. Ze zijn immers waardevol. Dus wel een keer in het voetlicht, al is het alleen maar om alle overige clubleden en ouders ervan te laten doordringen wat ze allemaal doen voor SV Urk. En wij hopen natuurlijk dat meerdere personen zich ‘geraakt’ voelen en zich aanmelden voor een vrijwilligersfunctie. Iedere keer zal er één of een groep personen worden uitgelicht. Niet om wie ze zijn, maar om wat ze doen voor SV Urk. De vereniging kan niet zonder deze “oude” vrijwilligers en daarbij is de roep om nieuwe instroom zo groot. ©JJH

“Rust”, dat is het eerste wat me te binnen schiet, bij een bezoek in de vroege morgen aan deze dagploeg met terreinknechten. De aanwezigen zijn voor een klein deel van de clubleden bekend. Maar het is niet ondenkbaar dat er veel onder u als lezers van de website en clubblad niet weten wie dit zijn en wat ze doen. Daarom worden ze de komende maanden op toerbeurt voor u uitgelicht.

Sinds jaar en dag is deze groep van zeventien clubliefhebbers gedurende drie ochtenden van de week in steeds wisselende samenstelling actief op het sportpark de Vormt. Zeg maar op de momenten dat u en ik aan het werk zijn of andere verplichtingen hebben. Ze zijn gepensioneerd en hebben meer tijd vrij, dat klopt. Totaal (17) vertegenwoordigen ze 1217 jaren, maar met een gemiddelde leeftijd van 71,58 jaar niet minder actief.

Ze hebben hun intrek genomen in de koffiekamer onder de tribune en van daaruit zicht op alles wat binnenkomt en weggaat. Een mooi centraal punt dus. Een ontspannen en gemoedelijke uitstraling heerst daar. Het is daar gezellig als men gezamenlijk aan de koffie zit, soms met een hartigheidje erbij. De gehele wereldproblematiek komt aan de orde, de dingen van de dag maar de kern van het gesprek is toch “SV Urk”, een club die jarenlang blijft boeien met goede en minder goede aspecten.

Onder de ongeschreven regie van Riekelt Fokke Snoek worden de noodzakelijke werkzaamheden verdeeld en besproken. En dat behelst behoorlijk veel, variërend van schilderen, opruimen, velden stampen, tribune aanvegen, reclameborden plaatsen en vervangen, afvalbakken legen, controle op veiligheid enz. Een enkeling was wat meer technisch en kan lassen en elektriciteitswerkzaamheden doen. Mocht het probleem te omvangrijk zijn, dan wordt het doorverwezen naar de experts dat gebied.

Het mes snijdt aan twee kanten, want de oudjes hebben een tijdsbesteding, die gezellig is. Ze krijgen een gratis seizoenkaart voor Urk 1 en om het jaar een vrijwilligersavond met andere clubvrijwilligers. Maar ook SV Urk is erbij gebaat want ze verrichten veel werkzaamheden, die anders blijven liggen. Het sportpark ziet er dan ook puik uit, een veel gehoord compliment van onze gasten buiten Urk.

Weet je, ik heb respect voor deze groep. Maar lezers nu eens eerlijk, vindt u ook niet dat de gemiddelde leeftijd erg hoog is. Met de komst van jonge instroom is daar vast wat aan te doen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133